Vesti

POZIV na XVI Savetovanje pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“ koje će biti održano u subotu, 5. decembra 2015. godine u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h.

XVI Savetovanje tradicionalno organizuju Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se i ove godine okupe povrtari iz cele Srbije, ali i regiona, da kritički razmotre šta u takvim uslovima valja činiti u bližoj i daljoj budućnosti.

Prilika je da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju i svojim učešćem u radu doprinesete uspešnom radu XVI Savetovanja pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“.

NAPOMENA: Ulaz na sajam i Savetovanje je slobodan!

U ime Organizacionog odbora Dr Žarko M. Ilin, red. prof. Predsednik VDP-a